Available for borrowing.

( 1 / 1 unit )

Loan Duration (day): 7
PENGURUSAN STRES - Kaedah Mudah Mengurus Stres dan Konflik

by Ramlee Abdul Manaf

Publisher - Penerbit UMK

Category - Lifestyle

Biasa dengar perkataan ini, “Stresnya aku dengan benda ni.” atau “Jem ni buat aku stres betul lah” ataupun “Bos ni kan buat aku stres la, masa ni la nak minta buat benda ni.” Soalannya kenapa seseorang stres? Betulkah stres itu seperti demam, selsema atau batuk? Apa yang menyebabkan seseorang stress? Bolehkah stres dirawat dengan makan Panadol atau Cortal atau perlukah stres dirawat dengan pembedahan?

Pelbagai persoalan berkaitan stres yang boleh mengundang stres jika tidak pasti dengan jawapannya. Apakah punca kepada stres? Peringkat umur berapa tahunkah mudah untuk mendapat stres? Benarkah orang perempuan lebih mudah mendapat stres berbanding orang lelaki? Apakah kesan yang boleh berlaku jika stres tidak dibendung daripada peringkat awal? Benarkah stres menjadi antara sebab tertinggi kejadian bunuh diri di seluruh dunia? Bolehkah stres dikawal atau diubati?

Buku ini akan merungkai semua persoalan tentang stres yang perlu anda tahu kerana stres mungkin menyebabkan orang yang rapat dengan anda bertindak di luar jangkaan. Setiap bab dalam buku ini akan memperincikan teknik-teknik secara psikologi dan biologi dalam mengawal stres. Buku ini sesuai untuk menjadi rujukan dan panduan kepada guru-guru dalam menerapkan cara hidup yang bebas stres.  

Please login to borrow the book.